Zakelijke rekening VOF openen 2024

VOF rekening vergelijken? Da's nu een fluitje van een cent.

Bankingreview.nl zocht uit wat de beste zakelijke rekeningen voor VOF’s zijn. Hieronder vind je onze top 4  voor jouw nieuwe vennootschap onder firma.

8.2
Bankingreview score
ING
Beoordeeld tot beste zakelijke rekening voor kleine ondernemers 2024
8.2
Bankingreview score
ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus
Betrouwbare grootbank
nu 3 maanden gratis
8.0
Bankingreview score
ABN AMRO Volop Ondernemen Slim
Het goedkope basispakket van ABN AMRO. Ook geschikt voor VOF
3 maanden gratis
weetje
Wist je dat de Bankingreview scores de uitkomst zijn van meer dan 80 uur onderzoek
8.2
Bankingreview score
Rabobank
Rabo MKB rekening
8.2
Bankingreview score
Betrouwbare bank met een goede mobiele app​
ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus
8.2
Bankingreview score
Beheer extra gebruikers en profiteer van een extra betaalpas. Perfect voor VOF.
3 maanden gratis
ABN AMRO Volop Ondernemen Slim
8.0
Bankingreview score
Het voordelige pakket van ABN AMRO
3 maanden gratis
8.2
Bankingreview score
Speciaal pakket voor ZZP en MKB​
19.362 bezoekers

gingen je voor in de afgelopen 30 dagen

Bankingreview score

Onze productscores bestaan uit een combinatie van de volgende 3 componenten:

De redactie van Bankingreview onderzoekt en beoordeelt financiële producten op basis van factoren als: kenmerken, aanbod van producten en diensten, gebruiksgemak, online toegankelijkheid, klantenservice en meer. De combinatie van deze kenmerken vormt de productscore.

Kosten zijn een belangrijk aspect van een zakelijke rekening. Voor deze score duiken we in de kleine lettertjes en nemen we alle kosten mee: van vaste pakketkosten tot verborgen kosten.

Bankingreview.nl verzamelt duizenden klantervaringen, van de Consumentenbond tot Trustpilot. Al deze beoordelingen bundelen we tot één overzichtelijke klankscore.

Onze reviews

ABN AMRO

Info & achtergrond

Wat je van te voren moet weten

Iedere rechtsvorm kan kiezen voor een zakelijke rekening die op deze vorm aansluit. Dat geldt ook voor een vennootschap onder firma. Ben je ondernemer in een vof? En ben je op zoek naar een zakelijke bankrekening? Wij hebben verschillende rekeningen vergeleken en een top vier van zakelijke rekeningen voor vof samengesteld.

Is een zakelijke rekening voor een vof verplicht?

Het is niet verplicht om als vof een zakelijke rekening te openen. We raden het je altijd aan om dit te doen. Bovendien: de banken verplichten het min of meer. Zij stellen namelijk in de voorwaarden van privérekeningen dat zakelijk gebruik niet is toegestaan.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke rekening voor een vof?

Iedere vennoot in een vof kan een zakelijke rekening vof openen. Het grootste voordeel van deze bedrijfsrekening is dat je privé- en zakelijke uitgaven gescheiden houdt.

Een zakelijke rekening vof openen heeft echter meer voordelen. Het is bijvoorbeeld overzichtelijker voor al je zakelijke transacties en het komt bovendien professioneler over. Denk vanuit de ogen van een klant. Maak je liever geld over naar een bedrijf of naar een individueel?

Wat kost een zakelijke rekening vof?

Een grote factor voor het kiezen van een zakelijke rekening voor je vof is de prijs. Betalen voor diensten die je nodig hebt is tenslotte prima, maar je wilt natuurlijk geen geld neerleggen voor functionaliteiten die je niet of nauwelijks gebruikt.

De maandelijkse kosten voor een zakelijke rekening vof hangen volledig af van het type bedrijf dat je beheert. Gaat het om een kleine vof zonder al te veel wensen? Kies dan voor een online bank. De kosten voor een zakelijke rekening vof bij een online bank liggen tussen €5 en €15 per maand, maar er zijn ook bedrijfsrekeningen die volledig gratis zijn.

Veel vof’s kiezen desondanks voor een traditionele bank. De zakelijke rekeningen die dit soort grootbanken bieden sluiten namelijk vaker aan bij de benodigdheden van een vennootschap onder firma. Onze top vier bestaat dan ook voornamelijk uit traditionele banken.

Wil je meer weten over de goedkoopste zakelijke rekeningen bij online banken? Kijk dan even hier.

1. ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus

Ben je een vennoot in een vof? Dan heb je vaak meer functionaliteiten nodig dan de gemiddelde zzp’er of freelancer. Je komt dan al snel terecht bij de traditionele banken. Deze instanties hebben vaak een full-service-aanbod dat beter bij een vof past.

ABN AMRO Volop Bankieren Ambitieus is een goed voorbeeld van een zakelijk pakket dat bij de meeste ondernemers in een vof past. De rekening biedt essentiële functies voor een vof, zoals onbeperkte transacties, SEPA-betalingen, meerdere betaalpassen en een koppeling met je boekhoudsysteem.

Waarom is ABN AMRO Volop Bankieren Ambitieus een goede zakelijke rekening voor vof?

 • Je krijgt twee betaalpassen én de mogelijkheid tot de aanvraag van extra passen;
 • Alle vennoten kunnen gebruikmaken van Internetbankieren Zakelijk;
 • Je kunt gebruikmaken van SEPA-betalingsverkeer;
 • De klantenservice is bereikbaar via telefoon en chat;
 • Boekhoudkoppelingen zijn mogelijk.

Wat kost ABN AMRO Volop Bankieren Ambitieus?

Open je deze zakelijke rekening van ABN-AMRO? Dan betaal je daarvoor €13,75 per maand.

Een SEPA-overboeking kost €0,15 om te ontvangen en €0,10 om te versturen. Een spoedboeking kost €1,50 als ontvanger en €5,50 als betaler.

2. ABN AMRO Volop Ondernemen Slim

Deze zakelijke rekening voor vof is eveneens van de ABN AMRO en heet ABN AMRO Volop Ondernemen Slim. Het is het zakelijke instappakket van de ABN AMRO en qua functionaliteiten dus iets minder veelzijdig dan Volop Ondernemen Ambitieus.

Dit kan voor kleine vof’s echter een uitkomst zijn. Je krijgt bij deze rekening één betaalpas, dus als je deze deelt met je vennoten, profiteer je van lagere maandkosten. De rekening is bovendien makkelijk te koppelen aan meerdere privé-rekeningen, zodat je al je rekeningen in één overzicht hebt staan. Je bankiert hiermee bovendien volledig online.

Waarom is ABN-AMRO Volop Ondernemen Slim een goede vof zakelijke rekening?

 • Je krijgt één zakelijke rekening met één betaalpas;
 • Je krijgt toegang tot Internet Bankieren Zakelijk
 • Je verstuurt en ontvangt SEPA-transacties in euro’s;
 • Je profiteert van de klantenservice via live chat;
 • Je kunt maandelijks wisselen van pakket indien nodig.

Wat kost ABN-AMRO Volop Bankieren Slim?

Wil je deze rekening van ABN-AMRO openen? Dan betaal je daarvoor €9,90 per maand.

Een SEPA-overboeking kost €0,15 om te ontvangen en €0,10 om te versturen. Een spoedboeking kost €1,50 als ontvanger en €5,50 als betaler.

3. Rabobank Zakelijke Rekening

De Rabobank biedt een aantal bedrijfsrekeningen voor verschillende soorten ondernemers. De Rabobank Zakelijke Rekening is hier een goed voorbeeld van. Hij is bedoeld voor vof’s, mkb’s en klein zakelijk.

Je betaalt bij deze vof zakelijke rekening een vast maandbedrag en lagere kosten per transactie. Je krijgt bij de betaalrekening één betaalpas en toegang tot de Rabo-app, waar je makkelijk al je bankzaken mee regelt.

Waarom is de Rabobank Zakelijke Rekening geschikt als vof zakelijke rekening?

 • Het is een compleet zakelijk betaalpakket met een zakelijke betaalpas;
 • Je krijgt toegang tot Rabo Business Banking Internetbankieren;
 • Je kunt gebruikmaken van de Rabo-app;
 • Je opent deze rekening snel en simpel online;
 • Je kunt de rekening uitbreiden met zakelijke betaalproducten en diensten;
 • Je kunt eenvoudig betaalverzoeken.

Wat kost Rabobank Zakelijke Rekening per maand?

De maandelijkse kosten van de Rabobank Zakelijke Rekening Voor VOF bedragen €9,95. Je betaalt daar bovenop per digitale overboeking €0,12 en €0,15 voor een bijschrijving in euro’s.

Sta je korter dan een jaar ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan krijg je startertsvoordeel. Je betaalt dan de eerste zes maanden geen maandelijkse kosten.

4. ING Zakelijk

ING Zakelijk biedt twee rekeningen die voor vof’s mogelijk interessant zijn: de ING Zakelijke Rekening voor Starters en de Zakelijke Rekening van ING voor Ondernemers.

De ING Zakelijke Rekening voor Starters is gericht op ondernemers die minder dan één jaar zelfstandig zijn. De Zakelijke Rekening van ING voor Ondernemers is gericht op zelfstandigen die langer dan één jaar actief zijn.

Beide zakenrekeningen zijn nagenoeg hetzelfde, maar je geniet bij de rekening voor starters méér voordeel. Wél zijn de ING Zakelijke Rekeningen voor geschikt.

Waarom is een zakelijke rekening vof openen bij ING slim?

 • Je betaalt de eerste zes maanden niets;
 • Je kunt onbeperkt transacties uitvoeren, mits het gaat om eurobetalingen binnen SEPA-landen;
 • Je krijgt snel inzicht in financieringsmogelijkheden dankzij QuickCheck;
 • Je kunt de rekening koppelen met je boekhoudpakket;
 • Je krijgt een uitgebreid aanbod van extra diensten en producten;
 • De ING-app is makkelijk te gebruiken

Wat kost ING Zakelijk per maand?

Sta je minder dan een jaar ingeschreven bij de KvK? Dan open je deze rekening als een startersrekening. Je betaalt dan zes maanden lang niets en krijgt een onbeperkt aantal transacties.

Na deze periode van zes maanden wordt de rekening omgezet in een ondernemersrekening. Je betaalt dan €9,90 per maand. Vanaf dat moment zijn transacties ook niet meer gratis en betaal je €0,13 per transactie.

In dit artikel