Actuele rente zakelijke spaarrekening vergelijken 23 maart 2023

Vind makkelijk de hoogste zakelijke spaarrente voor jouw onderneming.

Vergelijk zakelijke rekeningen en vind exclusieve kortingen. Via bankingreview.nl vind jij de beste zakelijke rekening makkelijk en snel.

9.3
Bankingreview score
Knab
1e jaar 50% korting voor starters
127 mensen bekeken deze bank vandaag
8.0
Bankingreview score
Rabobank
Speciaal pakket voor ZZP en MKB
7.1
Bankingreview score
ABN AMRO
Regel je bankzaken makkelijk online
3 maanden gratis
weetje
Wist je dat de Bankingreview scores de uitkomst zijn van meer dan 80 uur onderzoek
6.9
Bankingreview score
ING
Betrouwbare bank met een goede mobiele app
7.7
Bankingreview score
bunq
7.7
Bankingreview score
SNS Bank
7.5
Bankingreview score
ASN Bank
7.2
Bankingreview score
Regiobank
5.3
Bankingreview score
Triodos
9.6
Bankingreview score
Tot 1,40%
1e jaar 50% korting
8.0
Bankingreview score
Tot 0,50%
7.1
Bankingreview score
3 maanden gratis
6.9
Bankingreview score
7.7
Bankingreview score
7.7
Bankingreview score
7.5
Bankingreview score
5.3
Bankingreview score
19.362 bezoekers

gingen je voor in de afgelopen 30 dagen

Bankingreview score

Onze productscores bestaan uit een combinatie van de volgende 3 componenten:

De redactie van Bankingreview onderzoekt en beoordeelt financiële producten op basis van factoren als: kenmerken, aanbod van producten en diensten, gebruiksgemak, online toegankelijkheid, klantenservice en meer. De combinatie van deze kenmerken vormt de productscore.

Kosten zijn een belangrijk aspect van een zakelijke rekening. Voor deze score duiken we in de kleine lettertjes en nemen we alle kosten mee: van vaste pakketkosten tot verborgen kosten.

Bankingreview.nl verzamelt duizenden klantervaringen, van de Consumentenbond tot Trustpilot. Al deze beoordelingen bundelen we tot één overzichtelijke klankscore.

Onze reviews

ABN AMRO

Info & achtergrond

Onze top keuze

Meest gekozen op Bankingreview
9.3
Bankingreview score
Knab
Beste zakelijke rente tarieven
127 mensen bekeken deze bank vandaag
9.6
Bankingreview score
Tot 1,40% rente
Beste zakelijke spaarrekening 2022
50% korting voor starters

Bij veel banken die een zakelijke betaalrekening bieden, kun je ook een zakelijke spaarrekening openen. Bij zakelijk sparen zet je – net als bij een reguliere rekening – geld opzij. Maar dan het geld dat je met je bedrijf hebt verdiend. Zo’n spaarrekening werkt hetzelfde als je persoonlijke spaarrekening.

Je zakelijke spaarrekening is gekoppeld aan je zakelijke bankrekening. Dat is handig, want daardoor heb je alles makkelijk in één overzicht bij dezelfde bank. Het is desondanks mogelijk om bij een andere bank zakelijk te sparen. Het is soms zelfs een optie om je spaarrekening ook dan te koppelen aan je huidige bankier-app.

Let wel: banken waar je zakelijk kunt sparen zónder betaalrekening zijn schaars.

Spaargeld opzij zetten is makkelijk te doen via een online app of internetbankieren. Het is net zo makkelijk om dit geld later weer te investeren, bijvoorbeeld in een nieuwe laptop, een marketingcampagne of als buffer voor maanden waarin het rustiger is en je inkomen lager wordt.

Waarom een spaarrekening zakelijk openen?

Dit is een veelgehoorde vraag onder starters en zzp’ers, want waarom laat je het geld niet gewoon op je zakelijke rekening staan?

Het is echter goed om een spaarrekening te openen. Je houdt je spaargeld daarmee apart van het geld op je betaalrekening. Bovendien zie je precies hoeveel je al hebt gespaard en hoeveel je nog moet sparen om je doel te behalen. Zet automatisch iedere maand een x-bedrag op je spaarrekening en bouw ongemerkt een goede buffer op.

Een spaarrekening zakelijk openen kost overigens meestal niets. Heb je al een zakelijke rekening bij een bank? Dan biedt je bank deze rekening gratis aan. Besluit je een zakelijke spaarrekening te openen? Dan is dat binnen enkele minuten online geregeld en kun je beginnen met sparen.

Kun je een zakelijke spaarrekening zonder betaalrekening openen?

De Nederlandse grootbanken bieden géén mogelijkheid om uitsluitend een zakelijke spaarrekening te openen, maar er zijn enkele online en internationale banken waarbij je een zakelijke spaarrekening zonder betaalrekening kunt openen. Wil je zo’n zakelijke spaarrekening openen zonder betaalrekening? Dan hoef je dus niet bij je eigen bank te sparen.

Wil je een zakelijke spaarrekening zonder betaalrekening? Dan raden we je aan verschillende zakelijke spaarrekeningen te vergelijken, want de ene bank biedt een hogere spaarrente dan de andere. Kijk ook goed naar de voorwaarden van een zakelijke spaarrekening, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Waarvoor moet ik zakelijk spaargeld opzij zetten?

Sparen hoeft natuurlijk niet, maar het is als ondernemer – en vooral als startende zzp’er – een goede gewoonte om geld opzij te zetten. Je bereidt je daarmee voor op toekomstige kosten, zowel verwacht als onverwacht, omdat je een financiële buffer opbouwt.

Weet je niet goed waar je voor moet sparen? Denk aan de volgende doelen:

Belastingaangiftes

Je bent zelfstandig ondernemer en weet dus ongetwijfeld dat je op een andere manier je belastingen betaalt dan wanneer je voor een baas werkt.

Ben je in loondienst? Dan worden de inkomstenbelasting en pensioensbijdrage automatisch ingehouden voordat je salaris wordt gestort. Zeer overzichtelijk, want zo weet je precies hoeveel geld je beschikbaar hebt voor levensonderhoud.

Ben je echter een zelfstandig ondernemer? Dan betaal je je belastingen achteraf. Je verdient geld, maar pas aan het eind van het financiële jaar weet je hoeveel belasting je moet betalen. Je zorgt als ondernemer eveneens voor je eigen pensioen en de bijdrage voor de Zorgverzekeringswet.

Gebruik je zakelijke spaarrekening daarom als een potje om elke maand een percentage van je verdiende geld in te leggen, zodat je bent voorbereid wanneer het tijd is voor je belastingaangifte.

Financiële buffers

Zet je elke maand een bedrag opzij voor je belastingen? Maak er dan óók een gewoonte van om een extra bedrag opzij te zetten op je zakelijke spaarrekening. Zo kun je een financiële buffer opbouwen. Veel zzp’ers hebben hier baat bij, omdat die zomaar te maken kunnen krijgen met een periode waarin er minder werk binnenkomt. Je kunt je lagere inkomen dan opvangen met je spaargeld.

Toekomstige zakelijke uitgaven

Werk je vanuit huis, maar wil je ooit ergens een eigen kantoor kopen? Wil je over een paar maanden je webshop promoten met een grote marketingcampagne? Wil je uitbreiden en personeel aannemen? Allemaal grote uitgaven waarvoor je moet sparen.

Dit gaat makkelijker met een zakelijke spaarrekening. Zakelijk sparen helpt je naar deze doelen te streven. Wees gedisciplineerd en maak van sparen een gewoonte. Het is goed voor je bedrijf, voor je toekomstvisie én voor je motivatie.

Is een zakelijke spaarrekening openen makkelijk?

Jazeker. Je opent een zakelijke spaarrekening makkelijk en snel online. Kies voor een spaarrekening bij je eigen bank óf – indien gewenst – bij een andere bank naar keuze. Ga je naar een andere bank voor je zakelijke spaarrekening? Dan kan dat alleen als deze bank zakelijk sparen zónder het hebben van een zakelijke betaalrekening toestaat.

Het merendeel van zelfstandige ondernemers heeft een zakelijke spaarrekening bij dezelfde bank als waar ze een zakelijke bankrekening hebben. Weet je van tevoren dat je bij dezelfde bank zakelijk wilt bankieren en sparen? Dan is het belangrijk dat je alle functionaliteiten en voorwaarden van de zakelijke bankrekeningen goed vergelijkt, zodat de spaarrekening aan jouw benodigdheden voldoet. Wil je je geld voor een lange tijd wegzetten? Dan is een spaardeposito een betere optie.

Wij hebben verschillende zakelijke spaarrekeningen vergeleken en op basis daarvan onze top drie samengesteld.

1. bunq Easy Money Business: 1,05% zakelijke spaarrente

Het is lastig om de beste zakelijke spaarrekening te kiezen – vooral omdat de meeste spaarrekeningen vrijwel gelijk zijn qua algemene voorwaarden. Kijken we puur naar de rente die je krijgt over je gespaarde geld, dan is de bunq Easy Money Business de absolute winnaar.

Bij bunq krijg je namelijk 1,05 procent rente tot een saldi van €100.000. Dat is verreweg het hoogste percentage op dit moment vergeleken met de andere banken.

Spaar je meer dan €100.000? Dan geeft Bunq je een negatieve rente van 0 procent. bunq is dus een goede keuze wanneer je onder dit bedrag blijft, want de zakelijke internetspaarrekening van bunq is erg fijn in gebruik. Hij staat zelfs in onze top vijf van zakelijke rekeningen voor zzp.

Heb je liever niets te maken met negatieve rentepercentages? Kijk dan even naar onze nummer twee.

2. Knab Zakelijk: 1,00% rente

Knab is een online bank die nog niet heel lang bestaat, maar zeer populair is. Vooral onder startende ondernemers en zzp’ers wordt de zakelijke rekening Knab Zakelijk geloofd om de lage kosten en goede bankfuncties.

Open je een spaarrekening bij Knab? Dan is dat in enkele klikken online geregeld. Je krijgt 1 procent rente bij een saldo tot €500.000. Dit is wél een deposito, dus deze rente geldt bij een looptijd van vijf jaar. Ideaal als je langdurig wilt sparen voor een toekomstige uitgave. Hoe langer je je geld wegzet, hoe meer rente je krijgt.

Spaar je bij Knab, dan kun je zoveel mogelijk spaarrekeningen openen als je wilt – ieder met verschillende looptijden. Heb je €3.000 spaargeld? Dan kun je bijvoorbeeld €1.000 opzij zetten voor een jaar, €1.000 voor twee jaar en de laatste €1.000 voor vijf jaar. Je profiteert van de hogere spaarrente, maar kan toch eerder bij je geld als dat nodig is.

De looptijden zijn overigens makkelijk aan te passen als dat nodig is.

3. Rabo BedrijfsSpaarRekening: 0,25% spaarrente zakelijk

De zakelijke spaarrekening van de Rabobank staat op de derde plaats in ons overzicht. Open je een spaarrekening bij deze Nederlandse grootbank? Dan duurt het iets langer voordat je kunt sparen, maar heb je wél te maken een traditionele bank waarbij je snel even naar binnen kunt lopen wanneer je vragen hebt of advies wilt.

De rente die je krijgt bij de Rabobank is 0,25%. Dit is lager dan bij de bovengenoemde banken, maar je krijgt in ieder geval rente, wat bij de meeste banken tegenwoordig helaas niet het geval is. Het nadeel is dat je maar één spaarrekening per organisatie kan openen, maar er is geen minimuminleg én je spaargeld is vrij opneembaar.

Let wel: wie met deze spaarrekening spaart, mag geen andere spaarrekeningen hebben, zoals de Rabo BedrijfsBonusRekening of Rabo VermogensSparen. Werk je liever met meerdere potjes? Kies dan voor een online bank. Spaar je simpelweg liever bij een traditionele bank? Overweeg dan de Rabobank, want het is zeker geen slechte keuze.1

In dit artikel