Actuele rentes van zakelijke spaarrekeningen vergelijken 20 april 2024

Vind makkelijk de hoogste zakelijke spaarrente voor jouw onderneming.

Bij Banking Review helpen we je graag en snel aan de beste zakelijke spaarrekening voor je bedrijf. Dat doen we onder meer aan de hand van de hoogste zakelijke spaarrentes. Lees snel verder!

8.6
Bankingreview score
Knab
Eerste 6 maanden 50% korting voor starters
127 mensen bekeken deze bank vandaag
8.2
Bankingreview score
ING
Betrouwbare bank met een goede mobiele app
8.2
Bankingreview score
ABN AMRO
Regel je bankzaken makkelijk online
3 maanden gratis
weetje
Wist je dat de Bankingreview scores de uitkomst zijn van meer dan 80 uur onderzoek
8.2
Bankingreview score
Rabobank
Speciaal pakket voor ZZP en MKB
8.1
Bankingreview score
bunq
7.9
Bankingreview score
SNS Bank
7.3
Bankingreview score
ASN Bank
7.8
Bankingreview score
Regiobank
7.0
Bankingreview score
Triodos
8.6
Bankingreview score
Tot 3,10%
Eerste 6 maanden 50%
8.2
Bankingreview score
8.2
Bankingreview score
3 maanden gratis
8.2
Bankingreview score
Tot 1,70%
8.1
Bankingreview score
7.9
Bankingreview score
7.3
Bankingreview score
7.8
Bankingreview score
7.0
Bankingreview score
19.362 bezoekers

gingen je voor in de afgelopen 30 dagen

Bankingreview score

Onze productscores bestaan uit een combinatie van de volgende 3 componenten:

De redactie van Bankingreview onderzoekt en beoordeelt financiële producten op basis van factoren als: kenmerken, aanbod van producten en diensten, gebruiksgemak, online toegankelijkheid, klantenservice en meer. De combinatie van deze kenmerken vormt de productscore.

Kosten zijn een belangrijk aspect van een zakelijke rekening. Voor deze score duiken we in de kleine lettertjes en nemen we alle kosten mee: van vaste pakketkosten tot verborgen kosten.

Bankingreview.nl verzamelt duizenden klantervaringen, van de Consumentenbond tot Trustpilot. Al deze beoordelingen bundelen we tot één overzichtelijke klankscore.

Onze reviews

ABN AMRO

Info & achtergrond

Onze top keuze

Meest gekozen op Bankingreview
8.6
Bankingreview score
Knab
Beste zakelijke rente tarieven
127 mensen bekeken deze bank vandaag
8.6
Bankingreview score
Tot 3,10% rente
Beste zakelijke spaarrekening 2024
50% korting voor starters

Zakelijk sparen kan bij alle banken, die een zakelijke spaarrekening aanbieden. Jij kiest zelf welke bank. Een vergelijking maken helpt bij deze keuze. We hebben verschillende zakelijke spaarrekeningen met elkaar vergeleken om voor jou de beste mogelijkheden te vinden. Dat kostte ons tachtig uur, maar goed. Dan heb je ook wat. Check hieronder onze aanbevelingen!

Wat zijn de beste bedrijfsspaarrekeningen?

We hebben drie favorieten. Dit zijn:

  1. Knab Zakelijk
  2. Rabobank BedrijfsSpaarRekening
  3. bunq Easy Money Business

Knab Zakelijk

Rentepercentage: 3,10%

Rapportcijfer: 8,6

De spaarrekening Knab Zakelijk is onze eerste keuze. Dat komt omdat je hier verreweg het hoogste rentepercentage van dit moment krijgt: 3,10% bij een saldo tot €500.000.

Je kunt hier bovendien zoveel spaarrekeningen openen als je nodig hebt en deze allemaal voorzien van een eigen naam. Knab wordt daarnaast geroemd om zijn moderne functies en lage prijzen.

Let wel: het gaat hier om depositosparen. De rente geldt pas bij een looptijd van negen jaar. Dat maakt Knab ideaal voor wie langdurig spaart, maar minder geschikt voor ondernemers die dat niet willen.

Knab accepteert daarnaast alléén zzp’ers en kleine bedrijven als klant. Bv’s zijn (tijdelijk) niet welkom.

Rabo BedrijfsSpaarRekening

Rentepercentage: 1,70%

Rapportcijfer: 8,2

Geen fan van deposito’s of online banken? Kijk dan eens naar de bedrijfsspaarrekening van de Rabobank: onze tweede keuze.

Die positie heeft de Rabo BedrijfsSpaarRekening met name te danken aan haar rente van 1,70% op bedragen tot €20.000. Vanaf dit bedrag is de rente 1,60% tot wel €100.000.

De Rabobank biedt bovendien speciale pakketten voor zzp’ers en mkb’ers die daardoor alles krijgen wat ze nodig hebben.

Let op: wie de Rabo BedrijfsSpaarRekening gebruikt, mag géén andere spaarrekening van de Rabobank gebruiken, zoals de Rabo Deposito.

bunq Easy Money Business

Rentepercentage: 1,05%

Rapportcijfer: 8,1

De Nederlandse online bank bunq bezet met haar zakelijke internetspaarrekening bunq Easy Money Business een derde plek in onze top drie. Je krijgt hier namelijk het hoogste reguliere rentepercentage van dit moment: 1,05%. 

Dit geldt echter tot een bedrag van ‘slechts’ €100.000. Spaar je meer dan €100.000? Dan geeft bun je een negatieve rente van 0 procent.

Hoe kies ik de beste zakelijke spaarrekening voor mij?

‘Betekent dit dat ik het beste één van deze drie spaarrekeningen kan kiezen?’

Zeker niet. We adviseren de bovenstaande rekeningen, maar dat houdt niet in dat dit zo’n zakelijke rekening ook voor jouw onderneming de beste opties zijn. Dat hangt tenslotte helemaal af van je eigen wensen en voorkeuren – en uiteraard van je bedrijf.

We raden het je aan om de volgende drie stappen te volgen om te bepalen wat voor jou de beste mogelijkheden zijn:

  • Check alle actuele rentepercentages.
  • Kijk of er eventuele beperkingen zijn.
  • Bekijk de bijkomende voordelen die banken bieden.

Check alle actuele rentepercentages

We kunnen er lang of kort over praten, maar het belangrijkste aan een zakelijke spaarrekening is natúúrlijk de hoogte van de rente. We hebben ze hieronder per bank voor je op een rijtje gezet:

  Rentepercentage Onze score
ABN AMRO 1.50% 8.2
ASN Bank 1.75% 7.3
bunq 1.05% 8.1
ING Bank 1.50% 8.2
Knab 3.10% 8.6
Rabobank 1.70% 8.2
Regiobank 1.45% 7.8
SNS Bank 1.45% 7.9
Triodos Bank 1.70% 7.0

Kijk of er eventuele beperkingen zijn

Als we puur kijken naar deze rentepercentages, komt de zakelijke rekening van Knab als beste bank naar voren. Dat betekent niet dat dit ook de beste bank voor jou is. Knab neemt bijvoorbeeld geen bv’s aan – en het gaat hier om zakelijk sparen door middel van een deposito.

👉 Lees hier onze review van de Knab Zakelijke Rekening

Ga daarom altijd vroegtijdig na of je bij de bank die jij op het oog hebt ook echt welkom bent als klant. Dit voorkomt teleurstelling op een later moment. 

Bekijk de bijkomende voordelen die banken bieden

Staar je niet blind op de rentes, maar kijk ook wat banken daarnaast hebben te bieden. De Rabobank biedt bijvoorbeeld speciale pakketten voor zzp’ers en mkb’ers aan. Dat kan van toegevoegde waarde zijn.

zakelijk sparen

Een zakelijke spaarrekening afsluiten

Heb je iets gevonden waarmee je uit de voeten kunt? Dan is het hoog tijd om de zakelijke spaarrekening te openen. Lees verder om te ontdekken hoe je dat doet.

Hoe werkt het openen van een zakelijke spaarrekening?

Het openen van een zakelijke spaarrekening gaat bij de meeste banken snel en gemakkelijk, vooral wanneer je er al klant bent.

We nemen de aanvraag van Knab Zakelijk even als voorbeeld. Dit gaat hier geheel online. Je vult via de website je telefoonnummer in, waarna je per sms een link ontvangt. Hiermee kun je de Knab-app downloaden. 

Vul vervolgens via deze app je gegevens in, scan je identiteitsbewijs en voilà: je rekening is aangevraagd.

De ene bank is hierin sneller dan de andere, maar we schatten dat het openen van een zakelijke spaarrekening bij de meeste instanties niet langer dan een kwartier in beslag neemt.

Kan ik een zakelijke spaarrekening openen zónder een zakelijke betaalrekening te hebben?

Banken waar je zakelijk kunt sparen zonder er een zakelijke bankrekening te hebben zijn helaas schaars. De zakelijke spaarrekening is in veel gevallen gekoppeld aan een zakelijke rekening. Daarom kunt je bij veel banken geen spaarrekening openen als je geen zakelijke betaalrekening hebt.

De Nederlandse grootbanken, waaronder de ABN AMRO, de ING Bank en de Rabobank, bieden deze mogelijkheid in ieder geval niet. Het kan wél bij een aantal online banken, bijvoorbeeld bij bunq.

👉 Vergelijk hier de beste zakelijke bankrekeningen voor zzp’ers

Is het verplicht om een zakelijke spaarrekening te openen?

Het is niet verplicht om een zakelijke spaarrekening te openen. Slim is het echter wel. Je krijgt hiervoor toch rente – en dat is snel verdiend geld.

Het is bovendien een goede gewoonte om geld opzij te zetten. Je bent dan beter voorbereid op onverwachte kosten.

sparen

Zakelijke spaarrekeningen in het algemeen

We willen je ten slotte nog wat info meegeven die je kennis over zakelijke spaarrekeningen vergroot. Scroll snel naar beneden!

Wat houdt zakelijk sparen precies in?

Veel banken die zakelijke betaalrekeningen bieden, geven hun klanten ook de mogelijkheid om bij hen een zakelijke spaarrekening af te sluiten.

👉 Dit zijn de goedkoopste zakelijke rekeningen voor zzp’ers

Je zet hierbij, net als bij een reguliere rekening, geld opzij, maar dan het geld dat je met je bedrijf hebt verdiend. Dit kan eenvoudig via een app of door middel van internetbankieren.

Het is in de meeste gevallen net zo makkelijk om dit geld op een later tijdstip te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe laptop wilt kopen.

Wat is zakelijk depositosparen?

Zakelijk depositosparen is een alternatieve vorm van zakelijk sparen. Je zet hierbij ook geld opzij, maar voor een langere tijd, bijvoorbeeld voor negen jaar. Je kunt dan in de tussentijd niet zomaar bij dit geld, maar daar staat tegenover dat de rentepercentages stukken hoger zijn.

Doorgaans geldt: hoe langer de termijn, hoe hoger de percentages.

Wat zijn de voordelen van een zakelijke spaarrekening?

Tuurlijk: je kunt er ook voor kiezen om je geld gewoon op je reguliere rekening te laten staan. Maar dit is om verschillende redenen niet handig.

Allereerst is er natuurlijk de zakelijke spaarrente. Een zakelijke spaarrekening levert je zodoende ook geld op.

Een ander, belangrijk voordeel is het behoud van overzicht. Een zakelijke spaarrekening is verstandig om je zakelijke vermogen te scheiden van je persoonlijke vermogen. Door geld daadwerkelijk op een andere rekening te zetten, verhoog je de drempel om hier tussentijds aan te komen.

Zakelijk spaargeld maakt het makkelijker om een financiële buffer op te bouwen, bijvoorbeeld voor toekomstige belastingen, onverwachte uitgaven óf spaargeld voor periodes met minder werk.

Waarom zakelijk sparen – en niet privé?

Sparen werkt zowel privé als zakelijk op dezelfde manier. Je zet in beide gevallen geld op een aparte rekening en kunt het hier in beide gevallen ook weer vanaf halen, met uitzondering van deposito’s.

Verschillen zijn er ook. Zakelijke spaarrekeningen werken bijvoorbeeld vaker met een maximaal rentegevend bedrag. Zo krijg je bij bunq géén rente over bedragen boven de €100.000.

Waarom zakelijk sparen dan toch beter is dan privé sparen? Nou – los van het feit dat een scheiding tussen werk en privé belangrijk is, is het ook fiscaal wat voordeliger.

Je privé vermogen wordt namelijk belast in box 3. Zakelijk vermogen wordt daarentegen belast in box 1, omdat het vrijgesteld is van de fictieve vermogensbelasting in box 3 En over je vermogen in box 1 betaal je minder belasting. Let wel op dat ook hier een beperking op zit. Zakelijk sparen in box 1 mag niet onbeperkt, en je moet kunnen aantonen dat het spaargeld deel uitmaakt van het ondernemingsvermogen. Een structureel groot overschot aan liquide middelen wordt gezien als privévermogen.

Hoeveel mag ik zakelijk sparen?

Je mag in principe zoveel sparen als je zelf wilt, maar hou er wel rekening mee dat banken een maximaal rentegevend saldo hanteren. Bekijk het overzicht hieronder om te kijken hoe hoog dit bedrag per bank is:

 Maximaal rentegevend bedrag
ABN AMRO€5,000,000
ASN Bank0,20% minder rente vanaf €25.000
bunq€100,000
ING Bank0,10% minder rente vanaf €25.000
Knab€500,000
Rabobank0,20% minder rente vanaf €20.000
Regiobank0,20% minder rente vanaf €50.000
SNS Bank0,20% minder rente vanaf €50.000
Triodos Bank0,10% minder rente vanaf €100.000

Veelgestelde vragen

Dit is bij de meeste banken, waaronder de ABN AMRO en de ING Bank, niet mogelijk. Het kan wél bij sommige online banken, zoals bunq.

Een zakelijke spaarrekening levert rente op, maakt sparen overzichtelijker en kan belastingvoordelen opleveren.

Je mag zoveel sparen als je wilt, maar hou er wel rekening mee dat de zakelijke spaarrentes bij de meeste banken een maximaal rentegevend saldo hanteren. 

In dit artikel